Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas enerģētikas gigants "Gazprom" patlaban pēta iespējas, kā apturēt gāzes piegādes Krievijai "nedraudzīgajām" valstīm un izvērtē iespējamās sekas, atsaucoties uz laikrakstu "Kommersant", raksta "Reuters".

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka drīz Krievija prasīs, lai "nedraudzīgās" valstis par enerģētiku norēķinās rubļos. Valstis gan no šādas prasības atteikušās.

Patlaban "Gazprom" piegādes uz Eiropas Savienību veido aptuveni 40% no kopējām gāzes piegādēm reģionā.

""Gazprom"... strādā pie varianta, kā pilnībā pārtraukt gāzes piegādes "nedraudzīgām valstīm" un izvērtē sekas, ko radīs šāda situācija," rakstīts laikrakstā.

Tāpat "Kommersant" raksta, ka "Gazprom" pārstāvji atteikušies sīkāk komentēt šo informāciju, un arī uz "Reuters" jautājumiem uzņēmums nav atbildējis.

Vakar gan uzņēmums vēl paziņoja, ka trešdien gāzes piegādes caur Ukrainu uz Eiropu saglabājušās stabilas. Pieprasījumi no klientiem Eiropā bija 109,5 miljonu m3 apmērā, kas ir tāds pats apjoms kā divās iepriekšējās dienās.

Trešdien gan Kremļa pārstāvji paziņoja, ka klientiem nebūs līdz ceturtdienai jāmaina norēķinu valūta uz rubļiem, ņemot vērā, ka "maksājumi un piegādes ir laikietilpīgs process".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!