Foto: AFP/Scanpix

Naudas atmazgāšanu Dānijas bankas "Danske Bank" Igaunijas filiālē izmeklē arī ASV varas iestādes, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem un laikraksta rīcībā nonākušajiem dokumentiem, WSJ vēsta, ka ASV Tieslietu ministrija, Finanšu ministrija un Vērtspapīru un biržu komisija veic katra savu neatkarīgu izmeklēšanu.

Šīs izmeklēšanas sāktas pēc tam, kad kāds aktīvists pirms diviem gadiem iesniedzis sūdzību, kurā arī teikts, ka līdzekļu pārskaitīšanā uz "Danske Bank" Igaunijas filiāli un no tās piedalījušās arī "Deutsche Bank" un "Citigroup". "Deutsche Bank" bija "Danske Bank" korespondētājbanka transakcijām ar ASV dolāriem.

Dānijas un Igaunijas varasiestādes sniegušas ASV iestādēm izmeklēšanā nepieciešamo informāciju, sacījušas vairākas informētas Eiropas amatpersonas.

"Sadarbība notiek," teikusi viena no amatpersonām.

Jau ziņots, ka izmeklēšanu par naudas atmazgāšanu "Danske Bank" Igaunijas filiālē veic arī Igaunijas Valsts prokuratūra, Dānijas prokuratūra, Dānijas finanšu uzraudzības iestāde, Parīzes Augstā tiesa un pati "Danske Bank".

2014. gadā Igaunijas finanšu pakalpojumu uzraudzības iestāde paziņoja, ka "Danske Bank" Igaunijas filiālē konstatējusi liela mēroga ilgstošus noteikumu par cīņu pret naudas atmazgāšanu pārkāpumus.

Lēsts, ka laikā no 2007. līdz 2015.gadam caur "Danske Bank" Igaunijas filiāli varēja tikt atmazgāts līdz pat astoņiem miljardiem eiro, ziņoja Dānijas prese. Tomēr pēdējā laikā izteikti pieņēmumi, ka atmazgātā summa bijusi daudz lielāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!