Foto: morgueFile
Kompānijas bijušajās padomju republikās arvien aktīvāk meklē augstākā ranga darbiniekus Baltijas valstīs, trešdien vēsta Lietuvas biznesa laikraksts "Verslo žinios".

Pēc avīzē sniegtās informācijas, intensīvi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā menedžerus meklē kompānijas Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā un Uzbekistānā.

"Šīs valstis pašlaik pārdzīvo ekonomiskos procesus, kādi pie mums bija pirms 15 gadiem. Mazumtirdzniecības tīkli un loģistika joprojām ir agrīnā attīstības posmā, un mārketings tur joprojām ir jauna lieta. Tāpēc lielo kompāniju akcionāri menedžerus vispirms meklē Baltijas valstīs, īpaši Lietuvā," laikraksts citē vadoša ranga personāla atlases kompānijas "Search Group" direktoru Šarūnu Dīburi.

Pēc viņa paustā, kompānijas bijušajās padomju republikās dod priekšroku menedžeriem no Baltijas valstīm, nevis no rietumzemēm, jo daudzi baltieši, kuriem ir pieredze vadošos amatos, prot krievu valodu un izprot bijušajās PSRS republikās dzīvojošo cilvēku mentalitāti, bet vienlaikus izmanto savā darbā rietumnieku metodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!