Foto: Publicitātes foto

Šī gada 21. aprīlī "Edison Awards" ceremonijā Fortmaiersā, Floridā, Latvijas pilna cikla bezpilota sistēmu izstrādātājs "Fixar" apbalvots ar bronzas Edisona balvu kategorijā "Aviācija un robotika" par tā vertikālās pacelšanās un nosēšanās dronu - "Fixar 007" aprīkojumā ar autopilota sistēmu un "xGroundControl" programatūru, informē uzņēmums.

"Fixar" ir Latvijas pilna cikla bezpilota lidaparātu un to programatūras izstrādātājs, kas nodrošina komerciālus autonomus dronus industriālam lietojumam. Uzņēmums darbojas Ziemeļamerikā, Eiropā, Indijā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. "Fixar 007" ir autonoms drons, kas paredzēts komerciālam un rūpnieciskam pielietojumam. Aprīkojumā ar nomaināmu sensoru bloku ar to iespējams veikt dažādus uzdevumus: aerofotografēšanu, lāzerskanēšanu, video novērošanu, cietu daļiņu izsēšanu, kā arī veikt materiālu piegādes svarā līdz 2 kg.

"Fixar" dibinātājs un izpilddirektors Vasilijs Lukašovs apliecina, ka ir patiess gods saņemt Edisona balvu, un tas kalpo kā atalgojums un motivācija radīt nākamos dronu modeļus, kas kalpos daudzu nozaru vajadzībām, atvieglos to ikdienas uzdevumus un uzlabos darba efektivitāti un drošību.

"Fixar 007" lidojumu misijas tiek plānotas slēgtā koda "Fixar xGroundControl" programmatūrā, savukārt sistēmas autopilots vada bezpilota gaisa kuģi un izpilda saplānoto misiju. Kopš 2021. gada rudens katram "Fixar" ārtelpu drona pamataprīkojumā ir iekļauts "BlackBox" modulis, kas ir paplašināta funkcija, kas ļauj sistēmai ierakstīt pilnīgu un detalizētu informāciju par borta lidojuma aktivitātēm un parametriem, kā arī kalpo kā datu dublēšanas sistēma.

"Edison Awards" ir ikgadējs konkurss, kurā tiek godināta izcilība jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē, mārketingā, uz cilvēku vērstā dizainā un inovācijās. Balva ir nosaukta Tomasa Alvas Edisona (1847–1931) vārdā. Šogad Edisona balvai tika nominēti vairāk nekā 350 produkti, kurus izvērtēja ekspertu recenzenti no visas pasaules kopā ar Edisona balvas vadības komiteju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!