Foto: AFP/Scanpix

Saniknoti nelegālie imigranti uzbrūk Latvijas kravas automašīnām Francijas ostas pilsētā Kalē, trešdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Raidījuma apkoptā statistika liecina, ka šogad bojātas gandrīz 20 kravas automašīnas tiem Latvijas pārvadātājiem, kas ir autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" biedri. Tāpat cietuši ir vēl daudzi citi, kas nav asociācijā, bet veic mazizmēra kravas pārvadājumus.

Autopārvadātāju asociācija ir satraukta, jo Latvijas šoferiem uzbrūk arī ar ieročiem, vēstī raidījums. Pagājušā nedēļā nelegālie imigranti sašķaidījuši priekšējo stiklu sīkpaku pārvadātāja Valda Graumaņa automašīnai. Ceļā uz Lamanša tuneli nelegālie imigranti izveidojuši šķēršļus auto apturēšanai - lai aplaupītu vai lai veidotu apzinātu sastrēgumu, kura laikā paspētu ierāpties un noslēpties lielajās kravas automašīnās nelegālai nokļūšanai Lielbritānijā.

Valdis ir atpakaļ Latvijā, bet par piedzīvoto ir šokā. Viņš raidījumam stāsta, ka Francijā sajūta ir tāda, it kā atrastos kara zonā. "100 līdz 200 cilvēki tērpti maskās, agresīvi noskaņoti. Es gribēju izlauzties cauri, izbraukt, un vienkārši tādēļ, ka es neapstājos, ar koku tika izdauzīts logs," stāstījis šoferis.

Asociācija "Latvijas auto" satraukti vērtē, ka nelegālie imigranti apdraud Latvijas šoferu dzīvības tiešos uzbrukumos. "Sāk ar akmeņiem, beidz - šaujot. Tie ir riski. Ja ātrumā brauc, un vējstiklā tiek iemests kāds akmens, var būt avārijas situācijas," atzinis asociācijas priekšsēdētājs Valdis Trēziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!