Foto: DELFI

Latvijas Pasts nodrošinās alternatīvu risinājumu piegādēm uz Lielbritāniju un piegādās visus Latvijas Pastā uz šo valsti saņemtos sūtījumus, izmantojot speciālus čarterlidojumus, informē uzņēmums. Līdz ar visa veida pasažieru pārvadājumu aizliegumu uz un no Lielbritānijas drošības apsvērumu dēļ līdz 2021. gada 1. janvārim Latvijas Pasts radis citas iespējas sūtījumu piegādes organizēšanai un risina sarunas ar Lielbritānijas pasta uzņēmumu "Royal Mail" par iespējamu sūtījumu nogādāšanu šajos čarterreisos arī no Lielbritānijas uz Latviju.

Saistībā ar Ministru kabineta lēmumu no 2020. gada 21. decembra līdz 2021. gada 1. janvārim pārtraukt pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām un autobusiem uz un no Lielbritānijas jaunā koronavīrusa paveida ierobežošanas pasākumu dēļ pasta sūtījumu tradicionālā transportēšana ar pasažieru lidmašīnām uz šo valsti vairs nav iespējama. Tāpēc Latvijas Pasts radis iespēju alternatīvai sūtījumu piegāžu organizēšanai uz Apvienoto Karalisti un ar speciāli nofraktētiem kravu čarterreisiem pakāpeniski piegādās visus saņēmējiem šajā valstī adresētos sūtījumus. Vienlaikus Latvijas Pasts risina sarunas ar Lielbritānijas pasta uzņēmumu "Royal Mail" par iespēju šādā ceļā atgādāt arī sūtījumus adresātiem Latvijā.

Gaidāmā "Brexit" ietekmē sauszemes kravu pārvadājumi uz šo valsti ir kavēti jau vairākas pēdējās nedēļas, tāpēc Latvijas Pasts piegādēm šajā periodā, tāpat kā lielākā daļa pasta uzņēmumu visā pasaulē, izmantoja pasažieru aviopārvadājumus. Jaunajā situācijā piegāžu nodrošināšanai Latvijas Pasts izmantos kravu čarterlidojumus, kas ir dārgāks, bet patlaban vienīgais pieejamais efektīvais transportēšanas veids, un prasīs Latvijas Pasta papildu resursu ieguldīšanu.

Sekot līdzi aktuālajām starptautisko pasta sūtījumu piegādes iespēju prognozēm uz dažādām valstīm ārpus Latvijas iespējams Latvijas Pasta interneta mājas lapas sadaļā Covid-19 ierobežojumi starptautiskajiem sūtījumiem te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!