Sociālā tīkla "Facebook" līdzdibinātājs Marks Zakerbergs otrdien paziņoja, ka ir kļuvis par tēti, un solīja atdāvināt savu bagātību, lai padarītu pasauli par "labāku vietu" savai meitiņai Maksimai un citiem bērniem.

Maksimai adresētā vēstulē, kas ievietota Zakerberga "Facebook" lapā, Zakerbergs un viņa sieva Prisilla Čana paziņoja, ka savas dzīves laikā atdāvinās 99% kompānijas akciju apmēram 45 miljardu ASV dolāru (42 miljardu eiro) vērtībā, cenšoties padarīt pasauli laimīgu un veselīgu.

"Maks, mēs tevi mīlam un jūtam lielu atbildību atstāt pasauli kā labāku vietu tev un visiem bērniem. Mēs novēlam tev dzīvi, kas būtu piepildīta ar tādu pašu mīlestību, cerību un prieku, ko tu dod mums. Mēs nespējam vien sagaidīt, lai redzētu, ko tu atnes šai pasaulei," rakstīts vēstulē.

Zakerbergs "atdāvinās vai citādi novirzīs" gandrīz visas savas "Facebook" akcijas vai ienākumus no to pārdošanas pēc nodokļu nomaksas, lai sekmētu misiju "veicināt cilvēku potenciālu un sekmēt vienlīdzību" ar sabiedriskā labuma pasākumiem, paziņoja Kalifornijā bāzētais sociālais tīkls iesniegumā ASV Vērtspapīru un biržu komisijai (SEC).

Zakerbergs "ir nodomājis saglabāt savu vairākuma balsojuma pozīciju mūsu akciju paketē uz paredzamu nākotni," teikts šajā "Facebook" iesniegumā.

"Tev uzsākot jauno Čanu – Zakerbergu ģimenes paaudzi, mēs arī uzsākam Čanu – Zakerbergu Iniciatīvu pievienoties cilvēkiem visā pasaulē, lai veicinātu cilvēku potenciālu un sekmētu vienlīdzību visiem bērniem nākamajā paaudzē," savā vēstulē meitai paziņoja jauno vecāku pāris.

"Mūsu sākotnējās koncentrēšanās jomas būs personalizētas mācības, slimību ārstēšana, cilvēku savienošana un stipru kopienu veidošana," teikts vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!