Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas darbadevēji patlaban saskaras ar smagāko darbinieku trūkumu kopš 1990. gadu beigām, ko veicinājusi steiga atjaunot darbību pēc Covid-19 ierobežojumiem un ārvalstu darbinieku skaita kritums pēc "Brexit", raksta "The Guardian"

Signalizējot par riskiem ekonomikas atveseļošanai, ko var radīt akūts darbinieku trūkums, Personāla atlases un nodarbinātības konfederācija un kompānija "KPMG" paziņojusi, ka pieejamo darbinieku skaits jūnijā sarucis straujākajā tempā kopš 1997. gada. Personāla atlases kompānijas ziņo par izaicinājumiem darbinieku nolīgšanā tādās jomās kā transports un loģistika, viesmīlība, ražošana un celtniecība.

Tāpat pastāv problēmas atrast pavārus, apkopējus un noliktavu darbiniekus, taču parādās iezīmes par darbinieku trūkumu augstāk apmaksātu profesiju vidū, tostarp, finanšu, IT, grāmatvedības un inženieru jomās.

"Nepieciešama uzņēmumu un valdības rīcība, lai aktīvāk nekā jebkad iepriekš, pārkvalificētu un paaugstinātu prasmes potenciālajiem darbiniekiem, jo pieaugošais darbaspēka trūkums var palēnināt Lielbritānijas ekonomikas atveseļošanos," atzinuši "KPMG" eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!