Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas bankai "Royal Bank of Scotland" (RBS) piemērots vairāk nekā 14 miljonu sterliņu mārciņu (18 miljonu eiro) naudas sods par nepietiekamu patērētāju informēšanu saistībā ar hipotekāro kredītu izmaksām, trešdien paziņoja Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu pārvalde (FCA).

Regulators norāda, ka RBS, sniedzot padomus kredītņēmējiem, pieļāvusi "nopietnus trūkumus".

Kopējais naudas soda apmērs veido 14 474 600 mārciņas.

FCA paziņojumā norādīts, ka vienīgi divi no tās pārbaudītajiem 164 kreditēšanas darījumiem, atbilduši visām standarta prasībām.

Kreditēšanas darījumu pārbaudes FCA veica laika periodā no 2011.gada jūnija līdz 2013.gada martam.

FCA ziņojumā norādīts, ka RBC un tās struktūrvienība "NatWest", sniedzot rekomendācijas kredīta piešķiršanai, nav izvērtējusi patērētāja budžetu pilnā apmērā.

Tāpat banku darbinieki nav informējuši klientus par to, kāds kredīta termiņš viņiem būtu vispiemērotākais.

Savukārt RBS paziņoja, ka banka jau 2012.gada beigās pārskatīja savu hipotekāro kredītu pārdošanas procesu, kā arī īstenojusi attiecīgo darbinieku apmācību.

Tāpat banka arī nosūtījusi vēstules attiecīgajā periodā konsultētajiem klientiem, aicinot viņus izteikt pretenzijas pret saņemtajām konsultācijām.

RBS ir viena no vissmagāk cietušajām Lielbritānijas bankām globālās kreditēšanas krīzes laikā, un apmaiņā pret valsts finansiālu palīdzību Lielbritānijas valdības īpašumā nonāca 81% bankas akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!