Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas finanšu uzraugs liedzis valstī darbību pasaules lielākajai kriptovalūtu biržai "Binance", raksta ārvalstu mediji.

Uzraugs uzsvēris, ka kompānija nevar veikt nekādas regulētas darbības Lielbritānijā, kā arī neviens cits no grupas uzņēmumiem nevar to veikt.

Līdz ar šo aizliegumu, institūcija brīdinājusi iedzīvotājus par "Binance.com", aicinot būt uzmanīgiem un kritiski izvērtēt kompānijas reklāmas, kas sola augstu atdevi no kriptovalūtu investīcijām.

"Binance" ir tiešsaistes centralizēta birža, kas saviem lietotājiem piedāvā plašu finanšu produktu klāstu, tostarp, salīdzinoši lielu digitālo valūtu skaitu un pat aizdevumus.

"Binance Group" patlaban bāzēta Kaimanu salās, savukārt tā saistītais uzņēmums "Binance Markets Limited" reģistrēts Londonā. Kompānijai pieder vairāki citi uzņēmumi visā pasaulē, un "Binance Group" iepriekš bija bāzēta Maltā, raksta "BBC".

Kaut arī Lielbritānijas finanšu uzraudzības iestāde neregulē kriptovalūtas, tā regulē kriptoaktīvus, un, lai reklamētu vai piedāvātu tirdzniecību ar šādiem produktiem Lielbritānijā, kompānijai jāsaņem regulatora atļauja.

"Binance" pārstāvji gan paziņojuši, ka Lielbritānijas uzrauga lēmumam nav tiešas ietekmes uz pakalpojumiem, ko tā sniedz mājaslapā "Binance.com". ""Binance Markets Limited" ir atsevišķa kompānija un nepiedāvā produktus vai pakalpojumus "Binance.com" mājaslapā," sacījis "Binance" pārstāvis, piebilstot, ka "The Binance Group" šo uzņēmumu iegādājies 2020. gada maijā, taču pagaidām tas nav sācis darbību vai izmantojis uzrauga atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!