Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Audio sarunu lietotne "Clubhouse” noslēgusi jaunu C sērijas finansēšanas kārtu, svētdien paziņojis uzņēmums, neizpaužot investīciju summu, vēsta "Reuters". Medija avots norādījis, ka šīs investīciju kārtas ietvaros lietotne novērtēta četru miljardu dolāru apmērā.

Sociālo mediju lietotnes pārstāvji paziņojuši, ka jauno finansēšanas kārtu vadīja Endrjū Čens (Andrew Chen) no riska kapitāla firmas "Andreessen Horowitz" kopā ar tādiem lieliem investoriem kā "DST Global", "Tiger Global" un "Elad Gil". Ne "Clubhouse", ne "Andreessen Horowitz" neatbildēja uz jautājumiem par finansējuma apmēru šajā investīciju kārtā.

Sanfrancisko bāzētais uzņēmums, kura lietotne ļauj cilvēkiem diskutēt par dažādām tēmām audio sarunu "istabās", kļuva populārs pēc miljardieru Īlona Maska un Marka Zakerberga parādīšanās tajās.

Vienu gadu vecā platfroma, kas darbojas pēc principa "tikai ar ielūgumiem", nesen paziņoja par 10 miljoniem nedēļas aktīvo lietotāju. Lietotne ir parādījusi audio tērzēšanas pakalpojumu potenciālu, it īpaši laikā, kad cilvēki paliek mājās Covid-19 pandēmijas dēļ.

Aprīļa sākumā "Bloomberg" vēstīja, ka "Twitter Inc" ir piedalījies sarunās par audio lietotnes iegādi, ņemot vērā tās četru miljardu dolāru novērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!