Pirmdien, 14. jūnijā, Lietuvas valdība nolēma vairs neierobežot kafejnīcu, bāru, restorānu un citu ēdināšanas un izklaides vietu darba laiku. Šādi likuma grozījumi stāsies spēkā ceturtdien, 17. jūnijā, raksta "Delfi.lt".

Līdz šim Lietuvā bija noteikti Covid-19 ierobežojumi, kas ļāva kafejnīcām, naktsklubiem un bāriem strādāt līdz pusnaktij.

Jāatgādina, ka naktsklubi Lietuvā var atkal darboties kopš 1. jūnija un to darba laiks var būt no pulksten 7 līdz 24. Tie bija slēgti kopš novembra.

"Delfi.lt" atgādina, ka pakalpojumus sabiedriskās ēdināšanas vietās Lietuvā var saņemt, uzrādot sertifikātu (iespēju pase Lietuvā), kas apliecina pabeigtu vakcināciju, pārslimotu Covid-19 vai nesen veiktu negatīvu Covid-19 testu.

Lietuvā ir noteikti vispārējās karantīnas ierobežojumi, ko valdība var piemērot līdz pat 30. jūnijam. Ierobežojumi pašlaik lēnām tiek mīkstināti. Piemēram, ārtelpās vairs nav noteikts apmeklētāju skaita limits, savukārt iekštelpās tas ir 250 cilvēki.

14. jūnijā Lietuva ziņoja par 66 jaunatklātiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem un trīs inficēto nāvi. Pašlaik Lietuvā pilnībā vakcinēti ir 776468 cilvēki, teikts oficiālajā vietnē "Koronastop.lrv.lt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!