Foto: 15min.lt

Lietuvas tiesībsargājošo institūciju darbinieki veikuši kratīšanu koncerna "Vilniaus prekyba" lielākā akcionāra Nerijus Numaviča kontrolētajā kompānijā "Bertona Holdings", turpinot izmeklēšanu lietā, kurā par politiķu piekukuļošanu tiek turēts aizdomās koncerns "MG Baltic", aģentūrai BNS atklāja anonīmi avoti.

Kratīšana pirmdien notikusi "Bertona Holdings" Lietuvas filiāles direktores Dianas Dominienes birojā un mājās. Otrdien Dominieni nopratināja Lietuvas Īpašo izmeklēšanu dienesta darbinieki.

"Es neko nevaru teikt," Dominiene sacīja žurnālistiem pēc nopratināšanas.

Anonīmie avoti stāstīja, ka šīs tiesībsargājošo institūciju darbības ir saistītas ar pirmstiesas izmeklēšanu saistībā ar aizdomām, ka "MG Baltic" viceprezidents Raimonds Kurļanskis ir piekukuļojis politiķus, lai panāktu sev vēlamus lēmumus.

Vēlāk Dominiene izplatīja paziņojumu, kurā pauda viedokli, ka kratīšana un nopratināšana notikusi, jo izmeklētājus interesējot viņas pazīšanās ar Kurļanski.

"Es nevaru komentēt nopratināšanu, taču esmu pārliecināta, ka mani nopratināja tāpēc, ka esmu pazīstama ar Raimondu Kurļanski, ar kuru mani saista personīgas attiecības," vēsta Dominiene, kas līdz šā gada janvārim bija "Vilniaus prekyba" valdes locekle.

Viņa apstiprināja, ka tikusi nopratināta liecinieces statusā un ka pirmdien viņas darba kabinetā, mājās un automašīnā notikusi kratīšana.

"Es brīvprātīgi sniedzu viņiem visu pieprasīto informāciju un lietas. Cik es saprotu, viņi nezināja, ko tieši meklēja, un nešķita, kas tas, ko es viņiem parādīju, viņus ieinteresēja," sacīts paziņojumā.

Kurļanski aizturēja 12. maijā, un viņam tika izvirzītas apsūdzības par kukuļdošanu, tirgošanos ar ietekmi, kā arī par to, ka viņa rīcībā nelikumīgi atradusies informācija, kas satur valsts noslēpumu. Viņam tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums, kuru tiesa otrdien nepagarināja. Tiesa Kurļanskim kā drošības līdzekli piemēroja mājas arestu, kā arī noteica aizliegumu jebkādā veidā sazināties ar parlamenta opozīcijā esošās Liberāļu kustības bijušo līderi Eliģiju Masjuli, kuram izvirzītas kriminālapsūdzības par tirgošanos ar ietekmi un nelikumīgu iedzīvošanos.

Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas uzskata, ka "MG Baltic" viceprezidents ir devis 106 tūkstošu eiro lielu kukuli Masjulim, kurš tolaik bija Seima deputāts un Liberāļu kustības līderis, kā arī viņš ir mēģinājis ietekmēt valdības koalīcijā ietilpstošās Darba partijas biedrus ar deputāta Vītauta Gapša starpniecību, lai apmaiņā pret kukuļiem saņemtu koncernam labvēlīgus lēmumus.

"Vilniaus prekyba" ir viena no lielākajām biznesa grupām Lietuvā un kontrolē mazumtirdzniecības veikalu tīklu "Maxima", aptieku tīklu "Eurovaistine" un mājas un dārza preču veikalu tīklu "Ermitažas". Tās lielākais akcionārs Numavičs jau vairākus gadus ir atzīts par bagātāko cilvēku Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!