Foto: Publicitātes foto

Lietuvas valsts kontrolētais gāzes pārvades sistēmas operators "Amber Grid" piektdien paziņojis par nodomu pārdot stratēģiskajam investoram 66% akciju Baltijas valstu un Somijas dabasgāzes biržā "GET Baltic".

Stratēģiskais investors tiks meklēts starptautiskā izsoles procesā, norādījis "Amber Grid".

"Stratēģisks partneris gāzes tirgum piesaistīs globālus partnerus, un tas nāks par labu tirgus dalībniekiem un biržas klientiem," paziņojumā uzsvēris "Amber Grid" vadītājs Nemuns Bikņus.

Izsoles procesā varēs piedalīties uzņēmumi, kuriem ir vismaz trīs gadu pieredze dabasgāzes un tās produktu tirdzniecības organizēšanā Eiropas Savienībā.

Pretendentam, kurš piedāvās visaugstāko cenu, tiks piedāvāts iegādāties 66% "GET Baltic" akciju, bet atlikušos 34% procentus akciju šis investors varēs iegādāties pēc tam, kad tas būs izpildījis tam "pirkšanas un pārdošanas līgumā noteiktās saistības nodrošināt labumu reģionālajam tirgum", sacīts "Amber Grid" paziņojumā.

"Amber Grid" pašlaik pieder 100% "GET Baltic" akciju.

Tirdzniecība gāzes biržā "GET Baltic" Lietuvā sākās 2013. gadā, bet 2017. gadā birža sāka darbību arī Latvijas un Igaunijas tirgū, kļūstot par reģionālo biržu. Kopš 2020. gada "GET Baltic" darbojas arī Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!