Foto: EPA/Scanpix/LETA
Turpinoties bažām par varbūtējo Krievijas iebrukumu Ukrainā, Lietuvas centrālā banka brīdinājusi bankas sagatavoties iespējamajiem kiberuzbrukumiem un elektroapgādes pārtraukumiem, ziņo aģentūra "Reuters".

"Elektroapgādes un piekļuves internetam zaudēšana ir starp "ekstrēmajiem, bet iespējamajiem scenārijiem", kuriem jābūt gataviem finanšu kompānijām, norādījusi Lietuvas centrālā banka pagājušajā nedēļā nosūtītajā vēstulē," raksta "Reuters", atsaucoties uz aģentūras rīcībā nonākušo vēstuli.

"Pieaugusī ģeopolitiskā spriedze reģionā noved pie palielinātiem kiberuzbrukumu, tostarp uzbrukumu kritiskai informācijas infrastruktūrai, draudiem," par Lietuvas Bankas vēstulē teikto ziņo "Reuters".

Aģentūrai BNS centrālajā bankā norādīja, ka tā regulāri pārbauda, vai Lietuvā strādājošās finanšu institūcijas izpilda prasības attiecībā uz informācijas un komunikāciju tehnoloģijām un drošības riska pārvaldību.

"Kiberdrošības nozīme pieaug, un ir būtiski svarīgi, lai tirgus dalībnieki šim jautājumam veltītu pienācīgu uzmanību," pavēstīja Lietuvas Bankā.

Baltijas valstis ir daļa no elektroapgādes loka BRELL, kurā ir arī Krievija un Baltkrievija.

Tiek izteiktas bažas, ka militāra iebrukuma Ukrainā gadījumā Krievija varētu veikt kiberuzbrukumus citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!