Foto: Pixabay

Lietuvas neatkarīgais elektrības pakalpojumu sniedzējs "Perlas energija" piektdien paziņoja par fiksētas cenas tarifu plānu atcelšanu.

Visiem klientiem tiks piemērots mainīgas cenas plāns "Birža".

"Mēs atceļam fiksētas cenas plānus esošajiem un jaunajiem klientiem un visus klientus pārceļam uz plānu, kas tieši saistīts ar biržu," preses konferencē paziņoja kompānijas vadītājs Viļus Juraitis.

"Tas nozīmē, ka klienti par elektrību maksās pēc reālajām biržas cenām," viņš piebilda.

"Perlas energija" piektdien sāka informēt savus klientus par izmaiņām.

Klientu pārcelšana uz jauno plānu notiks mēneša laikā. Kā sacīja Juraitis, klientiem 30 dienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas jāizlemj, vai saglabāt līgumattiecības ar "Perlas energija". Augustā uz tiem joprojām attieksies tās likmes, kas tagad ir noteiktas līgumos

Juraitis kompānijas lēmumu pamatoja ar to, ka kopš pagājušā gada nogales nepārtraukti pieaug energoresursu cenas, līdz ar to vairs nav iespējams nodrošināt patērētājus ar fiksētu cenu plānu.

"Perlas energija" ir aptuveni 180 000 klientu.

Lietuvas Valsts enerģētikas regulēšanas padome (VERT) atgādināja, ka saņemot informāciju par piegādātāja nodomu mainīt līguma nosacījumus, patērētājam ir tiesības 30 dienu laikā rakstiski vai elektroniskā pasta vēstulē atbildēt piegādātājam.

"Ja lietotājs nepiekrīt piedāvātajām līguma izmaiņām, bet nenorāda, ka vēlas lauzt līgumu, spēkā paliek līguma nosacījumi, par kuriem puses jau ir vienojušās," vēstīja VERT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!