Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lietuvā 24. maijā stāsies spēkā "iespēju pases" nosacījumi, kas uzņēmējiem ļaus strādāt ar pilnu jaudu un cilvēkiem izmantot plašāku pakalpojumu klāstu, – tā vismaz paziņoja Ekonomikas un inovāciju ministrija. Tajā pašā laikā dažādu biznesa nozaru pārstāvjiem ir būtiski komentāri un viņi gaida atbildes uz galvenajiem jautājumiem.

Kas tas ir, un kādas iespējas paver šī pase?

"Iespēju pase" – tas ir QR kods, kas personai tiek piešķirts mobilajā tālrunī. Lietuvā to saņems cilvēki, kuri ir vakcinēti pret koronavīrusu, ir pārslimojuši Covid-19 vai saņēmuši negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Šo kodu būs iespējams arī izdrukāt.

"Iespēju pases" īpašniekus varēs apkalpot ēdināšanas iestādes, restorāni, kafejnīcas, kazino un bāri, izņemot naktsklubus. Tāpat pēc šīs pases nosacījumu stāšanās spēkā būs iespējams rīkot pasākumus līdz 500 apmeklētājiem gan iekštelpās, gan ārpus tām. Pašlaik pasākumi ir atļauti tikai līdz 150 cilvēkiem, kuri aizņem ne vairāk kā trešdaļu vietas.

Iekštelpu pasākumu laikā skatītājiem būtu jāaizņem ne vairāk kā 75% vietu. Pirms pasākuma vai ēdināšanas iestādes apmeklējuma būs jāuzrāda sava "iespēju pase".

Turpinājumā lasi, kā tikt pie Lietuvas iespēju pases un kāpēc uzņēmēji pagaidām ir skeptiski par šo ieceri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!