Foto: Publicitātes foto

Lietuvas Apelāciju tiesa noraidījusi Latvijas būvkompānijas "Latvijas Tilti", kas uzbūvēja Klaipēdas ostas pasažieru un kravas termināļa estakādi, pārsūdzību par tiesas spriedumu, kas liek kompānijai samaksāt 0,2 miljonu eiro soda naudu Klaipēdas ostai.

Lietuvas Apelāciju tiesa noraidīja "Latvijas Tilti" pārsūdzību, atstājot spēkā Klaipēdas apgabaltiesas 2014.gada novembra spriedumu.

Būvkompānija lūdza tiesu liegt Klaipēdas ostas pārvaldei iekasēt 201 900 eiro soda naudu.

Strīds radās, jo netika ievērots 2010.gada augustā starp ostu un būvnieku parakstītā būvniecības līguma gala termiņš - 2013.gada 6.oktobris.

"Latvijas Tilti" paziņoja, ka tas notika tādu apstākļu dēļ, ko kompānija nevarēja ietekmēt.

Tiesas atzina, ka būvnieks un osta vienojās, ka gala termiņu var pagarināt nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, un Latvijas kompānija šo iespēju divas reizes izmantoja. Tomēr līgums neparedz gala termiņa pagarināšanu trešās puses vainas dēļ.

Jau vēstīts, ka Lietuvas Apelāciju tiesa 3.jūlijā ļāva turpināt iepirkuma konkursu par Viļņas rietumu apvedceļa izbūvi, kas iepriekš tika apturēts "Latvijas Tilti " un Kauņas ceļubūves kompānijas "Kauno keliai" konsorcija sūdzības dēļ.

"Latvijas Tilti" remontē un būvē tiltus, kā arī izgatavo un montē metāla konstrukcijas. Uzņēmuma lielākā īpašniece ir zinātniskās ražošanas apvienība "Latvijas Novitātes komplekss" (LNK). " Latvijas Tiltu" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!