Foto: LETA

Lietuvas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas un tirdzniecības holdings "Linas Agro Group" pārdevis Baltkrievijas mājlopu un mājputnu barības piedevu ražotāju "Belfidagro".

Baltkrievijas uzņēmuma pircējs un darījuma summa netiek atklāta, Lietuvas kompānija trešdien paziņoja Viļņas biržai. Novembra sākumā "Linas Agro Group" informēja, ka iespējamais "Belfidagro" pircējs ir Krievijā reģistrēts uzņēmums.

"Linas Agro Group" piederēja 89,09% "Belfidagro" kapitāldaļu.

Uzņēmuma Baltkrievijā un divu kompāniju Krievijā pārdošana "Linas Agro Group" radījusi zaudējumus trīs miljonu eiro apmērā, kas gan būtiski neietekmēšot kompānijas finanšu rādītājus.

Novembra sākumā"Linas Agro Group" finanšu direktors Mažvīds Šileika apstiprināja, ka divas grupas "Vitomek" kompānijas Krievijā septembrī kā ieguldījumu projektu iegādājies Krievijas investīciju uzņēmums "Aventus Finance".

Tomēr trešdien viņš atteicās apstiprināt, vai "Aventus Finance" iegādājies arī "Belfidagro".

Maskavā un Tveras apgabalā strādājošais "Vitomek" un Baltkrievijā strādājošais "Belfidagro" ražo un vairumtirdzniecībā pārdod mājlopu un mājputnu barības piedevas, kā arī barību un tās ražošanai nepieciešamās izejvielas.

Augustā Lietuvas uzņēmums informēja, ka divām kompānijām Krievijā un vienam uzņēmumam Baltkrievijā ir atrasti pircēji un 7,5 miljonus eiro vērtais darījums tiks pabeigts līdz šā gada nogalei.

Kompāniju kurās strādā 240 cilvēku, pārdošanas līgumi tika parakstīti 25.jūlijā. Uzņēmumu pircēji ir reģistrēti Krievijā, bet vienošanās paredz, ka tie netiks publiskoti.

Abas kompānijas "Linas Agro Group" ieguva pērn, kad no Lietuvas uzņēmēja Tautvīda Baršta pārņēma lauksaimniecības produkcijas ražošanas grupu "KG Group".

"Linas Agro Group" turpina meklēt pircēju Baltkrievijas uzņēmumam "KLM", kas nodarbojas ar organiskajai lauksaimniecībai nepieciešamo produktu, veterinārās produkcijas, lopbarības maisījumu un sēklu vairumtirdzniecību.

"Linas Agro Group" kopā ar meitasuzņēmumiem ir 1991.gadā dibināta uzņēmumu grupa. Tajā kopumā ir vairāk nekā 70 uzņēmumu astoņās valstīs.

"Linas Agro Group" akcijas kotē Viļņas biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Dānijas uzņēmums "Akola", kam pieder 68,5% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!