Foto: F64

Baltijas privātais investīciju fonds "Livonia Partners" kopā ar Igaunijas bankas LHV pensiju fondiem un tehnoloģiju kompānijas "Skype" dibinātājiem lūdzis Lietuvas Konkurences padomes atļauju investēt Lietuvas otrajā lielākajā televīzijas un interneta pakalpojumu sniedzējā "Cgates".

Lietuvas Konkurences padome paziņoja, ka ir saņemts pieteikums par 34,8% "Cgates Group" akciju pārņemšanu. Pieteikumu iesniegusi nesen dibināta Lietuvas kompānija "Silver Screen Holdings", kuru pārvalda Latvijas "EuVECA" un Igaunijas "LHV Varahaldus".

Jūnija beigās tika vēstīts par plāniem īstenot šādu darījumu. "Livonia Partners" dibinātāju partneris Mindaugs Utkevičs paziņoja, ka investoru konsorcijs plāno iegādāties 35% "Cgates" akciju, un šim nolūkam tiks veikta jaunu akciju emisija. Pārējās akcijas piederēs līdzšinējiem īpašniekiem - Igaunijas uzņēmējam Indrekam Kuivallikam piederošajai kompānijai "Polaris Invest" un Igaunijas uzņēmumam "Com Holding".

Utkevičs norādīja, ka 51% "Cgates" akciju jaunā laidiena iegādāsies "Livonia Partners". 35% nonāks LHV pensiju fondu īpašumā, bet 14% tiks pārdotas "Skype" dibinātājiem piederošai kompānijai "Ambient Sound Investments". Darījuma vērtība netiek publiskota.

"Cgates" ir Lietuvā otrs lielākais interneta un televīzijas pakalpojumu sniedzējs ar nepilniem 300 darbiniekiem un vairāk nekā 270 tūkstošiem klientu.

Lietuvas Sakaru regulatora dati liecina, ka "Cgates" pērn pēc klientu skaita bija otrs lielākais operators valstī, aizņemot 16% tirgus, bet pēc ieņēmumiem tas ierindojās trešajā vietā, aizņemot 14,4% tirgus.

Kompānijas zaudējumi pērn sasniedza 515 tūkstošus eiro pretstatā 1,433 miljonu eiro peļņai 2015. gadā. Ieņēmumi pērn bija 17,038 miljoni eiro, kas ir par 3,7% vairāk nekā pirms gada, liecina kompānijas 2016. gada finanšu pārskats, kas iesniegts Lietuvas Reģistru centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!