Foto: Shutterstock

Investoriem pievilcīgākās Eiropas pilsētas ir Londona, Parīze un Berlīne, liecina revīzijas, nodokļu, darījumu un konsultāciju pakalpojumu sniedzēja EY pētījums "European Attractiveness Survey 2015".

Dati iegūti, šā gada janvārī un februārī aptaujājot 808 starptautiska līmeņa lēmumpieņēmējus. Intervētie speciālisti tika lūgti nosaukt trīs investoriem vispievilcīgākās Eiropas pilsētas.

Vairāk nekā puse jeb 52% aptaujāto nosauca Londonu, 29% minēja Parīzi, 28% - Berlīni, 11% - Frankfurti, 7% - Amsterdamu, 7% - Briseli, 7% - Minheni, 6% - Barselonu, 6% - Prāgu, 4% - Madridi.

Salīdzinājumā ar līdzīgu aptauju 2014.gadā šogad Londonas pievilcība investoru acīs ir mazinājusies par diviem punktiem, savukārt Berlīnes pievilcība ir augusi par četriem punktiem. EY eksperti skaidro, ka Berlīne reitingā kāpusi, jo tā kļūst par galveno Eiropas ekonomiskās varas centru, kā arī investori novērtē Berlīnes veidošanos par tehnoloģiju un dzīvesstila galamērķi.

EY eksperti arī atzīmē, ka Eiropas Komisijas mājvieta Brisele investīcijām pievilcīgāko Eiropas pilsētu topā šogad ir pakāpusies uz sesto vietu salīdzinājumā ar 11.vietu šajā topā pagājušajā gadā.

Kā ziņots, saskaņā ar EY pētījumu "European Attractiveness Survey 2015" Eiropā pagājušais gads bijis veiksmīgs investīciju jomā - pērn piesaistīts par 10% vairāk investīciju projektu nekā 2013.gadā. No Eiropas valstīm visvairāk ārējo tiešo investīciju piesaistījusi Lielbritānija, Vācija, Francija. Pērn Eiropā piesaistītās investīcijas radījušas par 12% vairāk jaunu darbvietu nekā 2013.gadā.

Savukārt Baltijas valstīs 2014.gadā tika piesaistīts 101 jauns investīciju projekts, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. Latvija pērn piesaistījusi par 24% vairāk investīciju projektu.

EY pētījumā izmantota gan informācija par izziņotajiem investīciju projektiem, gan arī intervijas par investoru noskaņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!