Foto: Pixabay

Ja Lielbritānijā līdztekus citām politikām netiks veiktas nodokļu un darbaspēka regulējuma izmaiņas, Londonas kā vadošā pasaules finanšu centra stāvoklis ir apdraudēts, atsaucoties uz vienas no galvenajām Sitijas lobija grupām "TheCityUK" brīdinājumiem, raksta "Financial Times".

"TheCityUK" lēš, ka Lielbritānijas kapitāla apjoms pēdējo desmit gadu laikā, salīdzinot ar lielākajiem konkurentiem – Ņujorku un Honkongu, ir samazinājies, tostarp, sarukusi tās tirgus daļa vairākos segmentos, piemēram, banku pārrobežu aizdevumos, apdrošināšanas prēmiju apjomā, pensiju un riska ieguldījumu fondu aktīvos.

"TheCityUK" izveidojusi stratēģiju sadarbībai ar 60 finanšu pakalpojumu grupām, kas pēc tās analītiķu teiktā, palīdzētu Lielbritānijai atgūt finanšu līdera pozīcijas piecu gadu laikā.

Daudzi Sitijas pārstāvji satraucas, ka aizvien nav noslēgta vienošanās par finanšu pakalpojumu līdzvērtību ar ES, kā arī par jautājumiem, kas saistīti ar darbaspēka pārvietošanos un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu. "TheCityUK" vēlas, lai visi jaunie tirdzniecības nolīgumi aptvertu arī finanšu un profesionālos pakalpojumus, lai uzlabotu piekļuvi tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!