Foto: AFP/Scanpix

Vācu aviokompānija ‘Lufthansa’ darbinieku streika dēļ pirmdien atceļ lielāko daļu lidojumu. Kompānija paziņoja, ka tikai 20 no 1700 lidojumiem noritēs pēc grafika, atcelti arī lielākā daļa lidojumu uz un no Rīgas.

Ziņu aģentūra „Reuters” informē, ka Vācijas pakalpojumu sektorā strādājošo pārstāvošā arodbiedrība "Verdi" vienas dienas streika rīkošanu izsludināja pēc tam, kad vairāku raundu diskusijās ar kompānijas vadību par darbinieku atalgojuma paaugstināšanu beidzās bez panākumiem.

"Verdi" pieprasa 5,2% algas palielinājumu, kā arī nodrošināt labākas darba sociālās garantijas. Savukārt aviokompānijas vadība piedāvājusi algas palielināt no 0,4% līdz 0,6% 12 mēnešu laikā. Šāds lēmums arī izraisījis streiku.

Jau ziņots, ka "Lufthansa" darbinieku streika dēļ pirmdien, ir izmaiņas lidojumu sarakstā no un uz Rīgu - atcelti rīta izlidojošie, dienas ielidojošie un izlidojošie, kā arī vakara ielidojošie reisi.

Pasažieri var sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā "www.riga-airport.com" vai zvanīt uz lidostas uzziņu dienestu 1187.

Jau 21.martā Vācijas aviokompānija paziņoja, ka atceļ vairāk nekā 670 aviolidojumus saistībā ar kompānijas darbinieku streikiem. Tolaik atceltie lidojumi lielākoties attiecās uz Vācijas iekšzemes maršrutiem.

"Lufthansa" šā gada februārī pārvadāja 6,6 miljonus pasažieru, kas ir par 1,5% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!