Foto: EPA-AFI

"Lufthansa" darbinieku streika dēļ atcelti mazāk kravas pārvadājumu lidojumu nekā gaidīts, atsaucoties uz "Lufthansa", vēsta ziņu aģentūra DPA.

Streiks sākās trešdien. Lai gan bija plānots, ka streiks ilgs vienu dienu, tas ieilga un ietekmēja aptuveni 20% kravas pārvadājumu lidojumu, skaidro uzņēmums. Sākotnēji "Lufthansa" lēsa, ka streiks ietekmēs aptuveni 60% kravas pārvadājumu lidojumu.

Jau vēstīts, ka Vācijas lidsabiedrības "Lufthansa" piloti iepriekš nolēma streikot arī piektdien, 20.martā, tādējādi pagarinot sākto streiku.

Jau iepriekš lidsabiedrības piloti paziņoja, ka streikos arī ceturtdien, ietekmējot garo distanču lidojumus un kravu pārvadātāju "Lufthansa Cargo".

Taču pilotu arodbiedrība "Cockpit" trešdienas vakarā pavēstīja, ka streiks tiks turpināts arī piektdien, ietekmējot īso un vidējo distanču lidojumus.

Savukārt "Lufthansa" struktūrvienību "Germanwings", "Eurowings", "Swiss" un "Austrian Airlines" darbību streiks nav neietekmējis.

Šis streiks ir jaunākā protesta akcija, aviokompānijai un pilotiem nespējot vienoties par priekšlaicīgas pensionēšanās vecumu.

"Cockpit" jau pērn rīkoja vairākus pilotu streikus saistībā ar "Lufthansa" plānotajām izmaiņām pensionēšanās vecumā.

Pašreiz piloti var iet pensijā 55 gadu vecumā, bet "Lufthansa" vēlas palielināt pensionēšanās vecumu līdz 60 gadiem, kam arodbiedrība nepiekrīt.

Tāpat piloti pauduši satraukumu attiecībā uz "Lufthansa" ieceri turpināt attīstīt zemo cenu struktūrvienības, ņemot vērā aizvien pieaugošo konkurenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!