Foto: AFP/Scanpix

Vācijas nacionālā lidsabiedrība "Lufthansa" un Šveices nacionālā aviokompānija "Swiss Air" no pirmdienas pārtrauc reisus uz Kijevu, pieaugot bažām par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Lufthansa" paziņoja, ka tās lidmašīnas uz Kijevu nelidos līdz februāra beigām. Šajā laikā tiks pārtraukti lidojumi arī uz Odesu, bet uz Ļvovu aviosatiksme turpināsies.

Arī "Swiss Air", kas ir "Lufthansa" meitasuzņēmums, reisus uz Kijevu pārtraukusi līdz 28.februārim.

Abas kompānijas lēmumu pamato ar savu pasažieru un darbinieku drošību un sola uzmanīgi sekot līdzi situācijas attīstībai, sadarboties ar starptautiskajām un dažādu valstu valdības institūcijām.

"Lufthansa" uz Ukrainu veic 74 reisus nedēļā gan ar savu zīmolu, gan ar tās paspārnē esošajām aviokompānijām, piemēram, "Austrian Airlines", "Eurowings" un "Swiss Air".

Jau iepriekš Nīderlandes lidsabiedrība KLM paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku atceļ visus reisus uz Ukrainu, atsaucoties uz drošības risku analīzes rezultātiem.

Savukārt divas lielākās zemo cenu aviokompānijas, kas lido uz Ukrainu, "Ryanair" un "Wizz Air" solījušas turpināt reisus.

Ungārijas kompānija "Wizz Air" svētdien paziņoja, ka rūpīgi seko līdzi situācijai un aicināja pasažierus regulāri pārbaudīt elektronisko pastu, lai saņemtu jaunāko informāciju par reisiem.

Arī Īrijas "Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs paziņoja, ka "galvenais ir nekrist panikā. Mūsu pienākums un mūsu uzdevums ir atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus, kamēr tur nav kara un nelido raķetes".

Pagājušajā nedēļā ASV, Lielbritānijas un citu valstu valdības aicināja savus pilsoņus pamest Ukrainu, kamēr tas ir iespējams, jo militāra iebrukuma gadījumā komerciālie pārvadājumi var tikt pārtraukti.

Jau vēstīts, ka Ukrainas valdība februāra vidu ārkārtas sēdē nolēma piešķirt 16,6 miljardus grivnu (apmēram 520 miljoni eiro) garantijām apdrošināšanas un līzinga kompānijām, lai nodrošinātu aviosatiksmes turpināšanos savā gaisa telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!