Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas nacionālās lidsabiedrības "Lufthansa" tīrie zaudējumi šogad pirmajā ceturksnī pieauguši līdz 2,1 miljardam eiro, salīdzinot ar 342 miljoniem eiro attiecīgajā laika periodā pērn, teikts trešdien, 3. jūnijā, publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Zaudējumu kāpums tiek skaidrots ar koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi uz aviācijas nozari.

"Gaisa satiksme pasaulē pēdējos mēnešos burtiski apstājusies. Tas uz mūsu ceturkšņa finanšu rezultātiem radījis bezprecedenta ietekmi," norāda "Lufthansa" vadītājs Karstens Špors.

Vienlaikus grupa "Lufthansa Group", kas ietver arī Vācijas kaimiņvalstu aviosabiedrības "Brussels Airlines", "Austrian Airlines" un "Swiss International Air Lines", pavēstīja, ka īstenos vērienīgu restrukturizāciju.

"Brussels Airlines" lidmašīnu skaitu samazinās par 30% un likvidēs 25% darbavietu, bet "Austrian Airlines" lidmašīnu skaits tiks samazināts par 20% un aviosabiedrībā tiks likvidēti arī 25% darbavietu.

Arī citas "Lufthansa" grupas struktūrvienības sagaida līdzīgas izdevumu samazināšanas programmas, un uzņēmums šobrīd risina sarunas ar aviobūves kompānijām par iespējām atlikt jaunu lidmašīnu piegādes.

Kā ziņots, "Lufthansa" uzraudzības padome pirmdien atbalstīja deviņu miljardu eiro vērto plānu aviokompānijas glābšanai, kuru finansēs Vācijas valdība.

Šis plāns vēl jāapstiprina "Lufthansa" akcionāru ārkārtas sapulcē, kas plānota 25. jūnijā.

Glābšanas plāns paredz, ka federālās valdības ekonomikas stabilizācijas fonds, kas izveidots, lai mazinātu koronavīrusa pandēmijas negatīvo ietekmi, iegūs 20% aviokompānijas akciju, kā arī konvertējamās obligācijas vēl 5% plus vienas akcijas vērtībā.

Līdz ar to Vācijas valsts kļūs par lielāko "Lufthansa" akcionāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!