Foto: EPA/LETA
Slavenais Krievijas režisors Ņikita Mihalkovs rosinājis Krievijā atvērt nacionālo ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi, kas konkurētu ar ASV "McDonald's". Amatpersonas Kremlī finansējumu nesola, toties atbalstu projekta realizācijai varētu sniegt bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, pirmdien ziņo "Lenta.ru".

Mihalkovs martā paziņoja par ieceri atvērt jaunu ātrās ēdināšanas restorānu ķēdi, kas konkurētu ar populārajām amerikāņu ēdināšanās iestādēm. Lai projektu realizētu, režisors vērsās pie valsts prezidenta Vladimira Putina, lūdzot vienu miljardu rubļu lielu līdzfinansējumu (18 miljoni ASV dolāru).

Krievijas lauksaimniecības ministrija finansējuma prasību noraidījusi, atbildot, ka līdzekļi budžetā šādai iecerei šobrīd nav pieejami. Tiesa gan, kā vēsta Krievijas biznesa ziņu medijs RBK, līdzfinansējuma vietā projekts varētu saņemt 13,8 miljonu ASV dolāru lielu valsts garantēto aizdevumu.

Mihalkova ideju kritizējis bijušais valsts finanšu ministrs Aleksejs Kudrins, norādot, ka jaunie restorāni drīzāk konkurētu ar jau esošajiem Krievijas uzņēmumiem nevis ar "McDonald's".

Toties atsaucīgāks izrādījies bijušais Maskavas mērs, 78 gadus vecais Jurijs Lužkovs, kuram, kā raksta "Lenta.ru", iepaticies restorāna lozungs "ēdam mājās". Lužkovs, kuram šobrīd pieder ēdināšanas bizness Kaļiņingradā, minējis, ka pašmāju produkcija un lētākas cenas, kas būtu "krievu burgeriem", spētu pievilināt jaunus klientus.

Lužkovs minējis, ka projektu varētu atbalstīt, līdzdarbojoties produkcijas izejvielu piegādē. Bijušais Maskavas mērs gan nav norādījis, vai būtu gatavs nodrošināt tiešas investīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!