Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kompānijas "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota četru mēnešu laikā pārtikas organizācijām un ārkārtas palīdzības fondiem ziedojusi vairāk nekā 4 miljardus ASV dolāru, ziņo "BBC".

Skota informējusi, ka vēlas palīdzēt amerikāņiem, kuriem radušās grūtības pandēmijas dēļ.

Skota ir 18. bagātākā persona pasaulē, kuras bagātība šogad ir pieaugusi par 23,6 miljardiem ASV dolāru līdz 60,7 miljardiem.

Liela daļa viņas bagātības nāk no bijušā vīra, kurš ir pasaulē bagātākais cilvēks un "Amazon" vadītājs.

"Šī pandēmija ir bijusi graujoša to amerikāņu dzīvēs, kuriem jau tā nebija viegli," viņa norādījusi, piebilstot, ka ir izvēlējusies vairāk nekā 380 labdarības organizācijas, kurām ziedot.

Viņa arī atzinusi, ka, kamēr atsevišķas sabiedrības grupas cīnās par izdzīvošanu, miljardieru bagātība ir ievērojami augusi.

Skota jūlijā ziedoja 1,7 miljardus dolāru 116 labdarības organizācijām, sakot, ka vēlas pievērst uzmanību "organizācijām un vadītājiem, kas veicina pārmaiņas". Tas nozīmē, ka viņas kopējie ziedojumi šajā gadā sasniedz gandrīz 6 miljardus ASV dolāru.

Pagājušajā gadā viņa parakstīja apņemšanos ziedot (Giving Pledge), solot atdot lielāko daļu savas bagātības. Apņemšanās ziedot ir pasaules turīgāko cilvēku un to ģimeņu solījums lielāko daļu savas bagātības veltīt labdarībai.

Arī Bezoss šogad aktīvi darbojies filantropijas jomā, piešķirot 10 miljardus dolāru problēmjautājumu risināšanai saistībā ar klimata pārmaiņām.

Bezosa turība šogad ir palielinājusies par 70 miljardiem ASV dolāru, sasniedzot 185 miljardus lielu bagātību, liecina "Bloomberg Billionaires Index".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!