Foto: Ekrānšāviņš no "YouTube", Disney

Supervaroņu filmu sērijas zvaigzne Skārlete Johansone vērsusies pret izklaides megakorporāciju "Disney", jo uzskata, ka viņas jaunākas filmas "Melnā atraitne" izvietošana straumēšanas servisā "Disney+" vienlaikus ar tās izrādīšanu kinoteātros pārkāpj līguma vienošanos.

"Marvel" komiksu filma "Melnā atraitne" ar Johansoni galvenajā lomā, kura šomēnes pieredzēja pasaules pirmizrādi, uzrādīja Covid-19 laikā nepieredzēti labus rezultātus un pirmajā nedēļas nogalē nopelnīja 218 miljonus ASV dolāru.

Taču vēlāk, kā raksta BBC, ienākumi strauji kritās un Johansone uzskata, ka "Disney" lēmums filmu izvietot straumēšanas servisā ir pārkāpis vienošanos un laupījis viņai potenciālo peļņu.

Johansone sūdzība norādījusi, ka "Disney" filmu studija "Marvel Studios", kas atbild par miljardiem dolāru vērto supervaroņu kino filmām, solīja, ka "Melnā atraitne" tiks izrādīta kinoteātros un tikai vēlāk nonāks straumēšanas servisā.

Aktrises pārstāvji min, ka šādā veidā viņa, kurai pienākas daļa no filmas peļņas, zaudējusi apmēram 50 miljonus dolārus.

Tradicionāli "Marvel" filmas straumēšanas servisā nonāca apmēram trīs mēnešus pēc debija kinoteātros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!