Foto: Pixabay

Krievijas prokuratūra brīdinājusi ārvalstu uzņēmumus, kas gatavojas aiziet no Krievijas tirgus, par aktīvu konfiscēšanu un aizturēšanām, svētdien ziņoja laikraksts "Wall Street Journal".

Krievijas prokuratūra izdevusi brīdinājumus vairākām kompānijām, tai skaitā "Coca-Cola", "McDonald's", "Procter & Gamble", IBM un "Yum Brands", kam pieder ātrās ēdināšanas tīkls "Kentucky Fried Chicken" (KFC) un picēriju tīkls "Pizza Hut".

Uzņēmumi brīdinājumus saņēmuši gan rakstiski, gan telefoniski, gan personīgu apmeklējumu laikā, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta "Wall Street Journal".

Prokurori draudējuši aizturēt amatpersonas, kas kritizējušas valdību, vai konfiscēt aktīvus, tostarp intelektuālo īpašumu.

"Brīdinājumi ir pamudinājuši vismaz vienu no mērķa kompānijām ierobežot saziņu starp tā uzņēmumiem Krievijā un pārējo kompāniju, jo pastāv bažas, ka var tikt pārtverti e-pasta ziņojumi vai īsziņas kolēģu starpā," vēsta "Wall Street Journal".

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Rietumu valdības ir piemērojušas bargas sankcijas Krievijai, un arvien lielāks skaits uzņēmumu aiziet no Krievijas tirgus.

Krievijas varasiestādes cenšas novērst naudas aizplūšanu no valsts un atbalstīt rubli, kas pašreiz atrodas "brīvā kritienā".

Tieši nepieminot nacionalizāciju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka iestājas par "ārēju" administratoru iecelšanu šādu ārvalstu uzņēmumu vadībā Krievijā, lai tos nodotu tiem, kas vēlas nodrošināt to darbību.

Prokuratūra piektdien deva rīkojumu stingri kontrolēt uzņēmumus, kas paziņojuši par savas darbības pārtraukšanu Krievijā, brīdinot, ka sevišķi tiks kontrolēta darba tiesību ievērošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!