Foto: AP/Scanpix/LETA

Mikroemuāru vietnes "Twitter" jaunais īpašnieks Īlons Masks otrdien atlicis jaunā abonēšanas pakalpojuma atkārtoto palaišanu līdz 29.novembrim, lai pārliecinātos, kas viss darbojas, kā nākas.

Pirmais mēģinājums ieviest zilās apstiprināta konta zīmes piešķiršanu jauniem kontiem par astoņiem dolāriem mēnesī pagājušajā nedēļā beidzās ar lērumu viltus kontu rašanos.

Viltus kontu uzplaukums piespieda "Twitter" pagājušajā nedēļā apturēt apstiprināto kontu zīmes piešķiršanu jauniem kontiem un ieviest atsevišķiem apstiprinātiem kontiem papildu atpazīšanas zīmi - pelēku uzrakstu "oficiāls".

Bija plānots, ka abonēšanas pakalpojuma atkārtota palaišana notiks otrdien, bet tā atlikta par divām nedēļām.

Masks tviterī brīdināja, ka pēc pakalpojuma atkārtotas palaišanas apstiprinātā vārda nomaiņa izraisīs zilās zīmes zudumu, kas netiks atjaunota, kamēr "Twitter" to nebūs apstiprinājis.

Pirmajā pakalpojuma palaišanas reizē lietotāji ASV varēja samaksāt astoņus dolārus par zilo apstiprināta konta zīmi un pēc tam brīvi nomainīt savu apstiprināto kontu nosaukumus, kas pavēra iespēju uzdoties par citu personu vai uzņēmumu. Šādi radušies viltus konti izraisīja gan komiskas situācijas, gan nesa reālus zaudējumus uzņēmumiem.

Kopš "Twitter" nonākšanas Maska īpašumā viņš radikāli mainījis uzņēmuma kultūru un atlaidis pusi darbinieku.

ASV mediji ziņo, ka pēdējās dienās atlaisti vēl vairāk nekā desmit darbinieki, kuri atklāti apšaubījuši Maska lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!