Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla" dibinātājs Īlons Masks kļuvis par bagātāko cilvēku pasaulē, apsteidzot "Amazon" dibinātāju Džefu Bezosu, raksta "CNBC".

Ceturtdien "Tesla" akcijas cena pieauga, palielinot Maska bagātību līdz 185 miljardiem ASV dolāru. Tādējādi viņš pārspējis Bezosu, kura bagātības vērtība patlaban ir aptuveni 184 miljardi dolāru. Maska bagātības pieaugums pēdējo gadu laikā ir bijis straujākais kopš tiek apkopoti dati par pasaules bagātākajām personām.

Maska bagātība 2020. gada sākumā bija 27 miljardi dolāru, un viņš knapi iekļuva 50. bagātāko cilvēku sarakstā. "Tesla" akcijas cena pērn ir augusi vairāk nekā deviņas reizes, un tas kombinācijā ar viņa dāsno darba samaksu papildinājis viņa bagātību par 150 miljardiem dolāru.

Savukārt "Amazon" akcijas cenas pieaugums bijis salīdzinoši mērenāks, gaidot iespējami stingrāku regulējumu no Vašingtonas.

Masks jūlijā apsteidza Vorenu Bafetu, kļūstot par septīto bagātāko personu. Novembrī viņš apsteidza Bilu Geitsu, kļūstot par otro pasaulē bagātāko cilvēku. Pēdējo 12 mēnešu laikā Maska bagātības apjoms audzis straujāk nekā kopējā Geitsa bagātība 132 miljardu dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!