Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Elektroauto giganta "Tesla" īpašnieks Īlons Masks pērnā gada novembrī ziedojis aptuveni 5 miljonus akciju 5,7 miljardu dolāru vērtībā labdarībai, liecina viņa paziņojums biržai.

Akcijas ziedotas laika periodā no 19. līdz 29. novembrim.

Pagājušā gada oktobrī Masks vietnē "Twitter" paziņoja, ka pārdos "Tesla" akcijas 6 miljardu dolāru vērtībā un ziedos šo naudu Apvienoto Nāciju Pasaules pārtikas programmai, ja organizācija izskaidros, kā šī nauda palīdzēs atrisināt badu pasaulē.

Taču programmas vadītājs Deivids Bīzlijs paziņojumā norādījis, ka organizācija pagaidām no Maska neko nav saņēmusi. "Visā pasaulē miljoniem cilvēku atrodas uz bada sliekšņa. Tas, vai programma saņems kādu daļu šīs naudas, pagaidām nav zināms, taču es priecājos dzirdēt, ka Īlons ir iesaistījies. Šis ir pārsteidzošs un lielisks pirmais solis," viņš sacījis paziņojumā. "Tesla" pārstāvji pagaidām komentārus nav snieguši.

Atsevišķā ziņojumā Masks informējis, ka uz 31. decembri viņam piederēja 231,7 miljoni "Tesla" akciju, kas veido 21,2% no kopējās uzņēmuma vērtības.

Pagājušā gada novembrī Masks sāka pārdot akcijas, un tas, pēc viņa teiktā, darīts ar mērķi nomaksāt nodokļus par akciju opcijām. Analītiķi lēš, ka viņa nodokļu maksājumi veido 10-15 miljardus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!