Foto: Publicitātes foto

Baltijas valstīs lielākais mazumtirgotājs "Maxima grupe" emitējis obligācijas ar piecu gadu dzēšanas termiņu 240 miljonu eiro vērtībā, pirmdien paziņoja Viļņā bāzētā kompānija.

Obligācijas parakstītas institucionāliem investoriem no Baltijas un Ziemeļvalstīm, kā arī Lielbritānijas un Polijas.

"Pagājušajā nedēļā tirgū bija liela interese par mūsu biznesu, kas ļāva mums pabeigt projektu ar vairāk nekā 20 iesaistītiem investoriem un vairāk nekā pusei summas piesaistot starptautiski," paziņojumā presei citēts "Maxima grupe" vadītājs Mants Kunčaitis.

Investoru interese par obligācijām bijusi liela, un tām noteikta fiksēta procentu likme 6,25% gadā un 6,5% ienesīgums, informēja kompānijā.

Gaidāms, ka obligācijas tiks kotētas Dublinas un Viļņas biržās.

"Maxima grupe" 2018.gada septembrī pirmo reizi starptautiskajos tirgos izvietoja obligāciju emisiju 300 miljonu eiro vērtībā ar piecu gadu dzēšanas termiņu, kam sekoja divas emisijas ar viena gada termiņu: 2021.gada martā 40 miljonu eiro un 2022.gada martā - 35 miljonu eiro vērtībā.

"Maxima grupe" mazumtirdzniecības tīkli Baltijas valstīs strādā ar "Maxima" zīmolu, Polijā ar "Stokrotka" zīmolu un Bulgārijā ar "T-Market" zīmolu, kā arī Baltijas valstīs un Polijā ir tiešsaistes pārtikas veikals "Barbora".

Pērn "Maxima grupe" strādājusi ar 135,381 miljona eiro peļņu, kas ir par gandrīz 11,3% mazāk nekā 2021.gadā gūtā peļņa 152,581 miljona eiro apmērā.

Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!