Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikāņu aktrise un Lielbritānijas prinča Harija dzīvesbiedre Megana Mārkla saskatījusi potenciālu auzu piena biznesā, vēsta "CNN".

Viņa pavēstījusi, ka ir investējusi auzu piena kafijas dzērienu kompānijā "Clevr", kas pārdod četrus pulverveida dzēriena veidus, prasot 28 ASV dolārus par 14 porcijām. Kompānija reklamē, ka tās produkti ir ilgtspējīgi, ētiski un veselīgi.

Jaunuzņēmuma vadītāja Hanna Mendoza kopā ar Rodžeru Kopolu biznesu uzsāka 2019. gadā.

Mārkla norādījusi, ka ar šo investīciju atbalsta mērķtiecīgu sievieti – uzņēmēju un produkta ražošanu, kuru viņa pati iecienījusi.

"Clevr", kas sāka darboties kā pagaidu kafijas bārs, produkta ražošanā izmanto tikai organiskas vai ĢMO nesaturošas sastāvdaļas, liecina informācija uzņēmuma interneta vietnē. Turklāt visi uzņēmuma sūtīšanai izmantotie materiāli ir videi draudzīgi. Uzņēmums prioritāti piešķir "sadarbībai ar mazākiem, ģimenes pārvaldītiem sastāvdaļu piegādātājiem vai piegādātājiem ar pārredzamām piegādes ķēdēm".

Mārkla un "Clevr" investīcijas apmēru neatklāj.

Jūlijā investoru grupa, kurā bija Opra Vinfrija un Natālija Portmane, auzu piena uzņēmumā "Oatly" ieguldīja 200 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!