Foto: Publicitātes foto
“Microsoft” ir ļoti tuva darījuma parakstīšanai par „Skype” nopirkšanu par 8,5 miljardiem ASV dolāru, „Reuters” un „Wall Street Journal” pavēstījis kāds avots, kas informēts par situāciju. Oficiāls paziņojums par to varētu tikt publiskots otrdien.

„Skype" pirkums pasvītro „Microsoft" ambīcijas pastiprināt savas pozīcijas mobilo telefonu un interneta tirgū un konkurēt ar „Apple" un „Google".

Šis darījums būs lielākais „Microsoft" 36 gadus ilgajā vēsturē.

Neskatoties uz to, ka „Microsoft" produktu pārdošana un peļņa pēdējos astoņos gados ir dubultojusies, investorus uztrauc šī programmatūras milža spēja konkurēt ar „Google" un piemēroties jauniem datoru darbības veidiem

Par tiesībām nopirkt „Skype" cīnījās arī „Facebook" un „Google". Neoficiāli avoti liecina, ka šo uzņēmumu piedāvātās summas bijušas trīs līdz četri miljardi dolāru, tātad vairāk nekā divas reizes mazāk par „Microsoft" piedāvājumu.

Vairāki biržas analītiķi jau izteikušies, ka, viņuprāt, darījuma cena ir saprātīga.

„Skype" tika izveidots 2003. gadā. 2005. gadā to par 3,1 miljardu ASV dolāru nopirka „Ebay". 2009. gadā apmēram divas trešdaļas „Skype" akciju tika pārdotas investoru grupai par 1,9 miljardiem ASV dolāru.

2010. gadā „Skype" ieņēmumi bija 860 miljoni ASV dolāru, taču kopumā gads tika pabeigts ar septiņu miljonu dolāru zaudējumiem. Šobrīd „Skype" ir aptuveni 124 miljoni lietotāju, no tiem 8,1 miljons lieto „Skype" maksas zvanus uz parastajiem un mobilajiem telefoniem, tā ļaujot uzņēmumam pelnīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!