Foto: AFP/Scanpix
Programmatūras un tehnoloģiju giganta "Microfost" vadītājs Stīvs Balmers paziņojis, ka gada laikā atstās kompānijas direktora amatu, un pagaidām turpinās pildīt šos pienākumus līdz kompānijas direktoru padome atradīs viņa pēcteci amatā, liecina "Microsoft" oficiālais paziņojums.

Balmers atzinis, ka šādiem lēmumiem nekad nevar atrast perfektu brīdi, bet pašlaik tam ir piemērots brīdis. Viņš atgādināja, ka "Microsoft" plāno pārorientēt savu darbību un pievērsties ierīču un pakalpojumu jomai, un viņa plāni atstāt amatu liktu viņam to izdarīt brīdī, kad kompānija atrodas šajā pārejas posmā. Uzņēmumam nepieciešams vadītājs, kurš strādās "Microsoft" ilgāk un vadīs šo jauno virzienu, atzina Balmers.

Pēc paziņojuma par Balmera aiziešanu biržā sāka strauji kāpt "Microsoft" akciju cenas, liecina biržas "Nasdaq" informācija.

Jauno kompānijas vadītāju izraudzīsies speciālā komisija, kurā darbosies arī uzņēmuma dibinātājs Bils Geitss. Komisija sadarbosies ar starptautisku personāla vadības uzņēmumu "Heidrick & Struggles International Inc" un izvērtēs kandidātus gan no "Microsoft", gan no citiem uzņēmumiem.

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums "Microsoft" biznesa gada ceturtajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 4,97 miljardu dolāru (2,7 miljardu latu) peļņu, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgajā laika periodā ciestajiem zaudējumiem 492 miljonu dolāru (264,2 miljonu latu) apmērā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!