Foto: AFP/Scanpix
Japānas kompānija "Sony" pēc pērn ciestajiem milzu zaudējumiem paziņojusi par 10 000 strādājošo atlaišanu, vēsta raidorganizācija BBC.

Jaunais "Sony" izpilddirektors Kazuo Hirai preses konferencē paziņojis, ka darbinieku atlaišana būs daļa no iecerētās kompānijas reorganizācijas, kā mērķis ir audzēt "Sony" darba efektivitāti.

Sagaidāms, ka plānotā darbinieku atlaišana, kas skars 6% kompānijā strādājošo, tiks īstenota tuvākā gada laikā.

"Sony" otrdien paziņoja par pērnajā gadā ciestajiem zaudējumiem – 6,4 miljardiem ASV dolāru (3,4 miljardiem latu), kas divkārt pārsniedza prognozētos zaudējumus.

Pēdējā laikā "Sony" ir arvien grūtāk konkurēt ar Dienvidkorejas kompānijām, piemēram, "Samsung" un "LG", arī amerikāņu "Apple", kas mazina japāņu kompānijas pozīcijas audiotehnikas un mobilo telefonu tirgū.

Pēdējos astoņus gadus "Sony" struktūra, kas ražo televizorus, ir strādājusi ar zaudējumiem. Analītiķi atzīmējot, ka ik gadu tiek pārdoti 20 miljoni televizoru, taču ar to nepietiek, lai gūtu peļņu. Zaudējumu mazināšanai "Sony" grasās nākamgad savu televizoru modeļu skaitu samazināt par 40%.

Sagaidāms, ka vēl viens japāņu elektronikas ražotājs – kompānija "Sharp" – paziņos par lieliem zaudējumiem, kas tiek prognozēti 4,7 ASV miljardu dolāru ( 2,5 miljardu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!