Valentīndienā 89 gadu vecumā aizsaulē devies pasaules bagātākais saldumu ražošanas uzņēmuma īpašnieks, itālis Mišels Ferrero, ziņo ārvalstu mediji.

Ferrero jau vairākus mēnešus slimojis, un 14.februārī miris savā mājā Montekarlo, atsaucoties uz viņa uzņēmuma izplatīto paziņojumu vēsta "New York Times".

Ferrero uzvārdā nosauktais ģimenes uzņēmums ražojis pasaulē iemīļoto šokolādes krēmu "Nutella", konfektes "Ferrero Rocher", "Tic Tac" dražejas un "Kinder" sērijas produktus, arī tā sauktās kinderolas.

Daudzviet pasaulē iecienīto "Nuttelu", Ferrero tēvs Pjetro sāka ražot Otrā pasaules kara laikā, kad kakao pupiņas un pulveris Eiropā vēl nebija plaši pieejami. Savu pirmo šokolādes laboratoriju Pjetro atvēra 1942.gadā Itālijas ziemeļrietumu pilsētiņā Albā. Pēc tēva nāves 1949.gadā uzņēmumu mantoja Mišels.

2014.gadā Ferrero un viņa ģimene ierindota "Forbes" miljardieru saraksta 30. vietā.

Ferrero ir viens no veiksmīgākajiem Itālijas uzņēmumiem. "[Viņš] ar saviem inovatīvajiem produktiem, neatlaidīgo darbu un ieturēto raksturu vienmēr bija priekšā laikam," norādījis Itālijas prezidents Serdžio Matarella.

1968.gadā Ferrero uzsāka "Kinder" šokolādīšu ražošanu, bet pēc gada pie saldummīļiem nonāca slavenās "Tic Tac" dražejas.

1977.gadā uzņēmuma vadību Ferrero nodevis saviem dēliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!