Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" pirmdien pazemināja 13 Itālijas banku kredītreitingus četras dienas pēc tam, kad tā pazemināja Itālijas kredītreitingu.

"Moody's" pazemināja banku reitingus par vienu vai divām pakāpēm, kā iemeslu minot Itālijas valdības aizņemšanās perspektīvu samazināšanos pēc tās kredītreitinga pazemināšanas par divām pakāpēm pagājušonedēļ.

Banku "Unicredit" un "Intesa Sanpaolo" reitingi tika pazemināti par divām pakāpēm no A3 līdz Baa2 - tāpat kā Itālijas reitings pagājušo ceturtdien.

"Šodienas darbības tiek veiktas pēc Itālijas valdības kredītprofila vājināšanās. Līdz ar valsts obligāciju defoltu tiska palielināšanos Itālijas ilgtermiņa reitinga pazemināšana līdz Baa2 arī norāda uz līdzīgi palielinājušos risku, ka valdība varētu nebūt spējīga sniegt finansiālu atbalstu bankām finansiālās problēmās," paziņoja "Moody's".

"Moody's" piebilda, ka Itālijas bankām ir ievērojama ekspozīcija uz valsts ekonomiku un "augsta tieša ekspozīcija" uz valsts parādu.

"Moody's" ceturtdien samazināja Itālijas reitingu par divām pakāpēm no A3 līdz Baa2, kas ir divas pakāpes virs spekulatīvā līmeņa.

"Moody's" norādīja, ka Itālijas reitings samazināts, jo Itālijas ekonomiku var ietekmēt iespējamā Grieķijas aiziešana no eiro zonas un Spānijas banku sektora problēmas, turklāt ir pasliktinājušās Itālijas ekonomikas īstermiņa perspektīvas. Tāpēc paredzams, ka "tagad ir lielāka iespēja, ka Itālijai vēl vairāk strauji pieaugs aizņemšanās izmaksas vai zudīs pieeja [finanšu] tirgum", sacīts "Moody's" paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!