Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Moody's" pazeminājusi kredītreitingu 15 pasaules lielākajām starptautiskajām bankām, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz aģentūras ceturtdien publicēto paziņojumu.

Reitings pazemināts tādām bankām kā ASV "Bank of America", "Citibank", "Goldman Sachs" un "JPMorgan Chase", Lelbritānijas "HSBC", "Barclays" un "Royal Bank of Scotland", Francijas "BNP Paribas", Šveices "Credit Suisse", Vācijas "Deutche Bank".

Četru organizāciju reitings pazemināts par punktu, desmit – par diviem punktiem, bet "Credit Suisse" reitings pazemināts uzreiz par trim punktiem. Kredītreitingu aģentūras analītiķi kā galveno reitingu pazemināšanas iemeslu min to, ka kredītiestādes pakļautas lielam zaudējumu riskam.

Par vērienīgu reitingu pārskatīšanu globālajām un Eiropas finanšu organizācijām aģentūra paziņoja šā gada februāra vidū. Maijā "Moody's" paziņoja par 26 Itālijas banku un 16 Spānijas banku reitingu pazemināšanu, bet jūnijā aģentūra pazemināja reitingu virknei Vācijas, Austrijas, Francijas un Beniluksa kredītiestādēm. Iemesls šādam solim – pieaugušie riski saistībā ar parādu krīzes padziļināšanos eirozonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!