Foto: Pixabay
Otrdien naftas cena sarukusi līdz divu nedēļu zemākajam līmenim.

"Brent" cena nokritās par vairāk nekā 6 dolāriem līdz 100,05 dolāriem par barelu, bet pēc tam nedaudz atguvās, kritumu dzēšot līdz 4,74 dolāriem jeb 4,4% un pakāpjoties līdz 102,16 dolāriem par barelu.

Savukārt ASV jēlnaftas WTI cena pirmo reizi kopš 1. marta saruka zem 100 dolāriem par barelu – par 4,58 dolāriem jeb 4,2% līdz 98,43 dolāriem par barelu. Iepriekš cena pat samazinājās līdz 96,7 dolāriem, taču pēc tam atkal pakāpās.

Arī iepriekšējā dienā naftas cena piedzīvoja kritumu – "Brent" saruka par 5,1%, bet WTI – par 5,8%.

"Tirgus dalībnieki cer uz pozitīvu Krievijas-Ukrainas sarunu attīstību, kas varētu mazināt spriedzi globālajā naftas tirgū," aģentūrai "Reuters" sacījis "Fujitomi Securities Co Ltd." analītiķis Tošitaka Tazava, piebilstot, ka papildus faktors jauns Covid-19 pandēmijas uzliesmojums Ķīnā, radot bažas par mazāku naftas pieprasījumu.

"Pat, ja tiks panākts pamiers, paredzams, ka naftas cenas saglabāsies augstā līmenī, jo turpināsies Rietumu mēģinājumi izolēt Maskavu ar sankciju palīdzību, saglabājot globālo naftas tirgu saspringtā stāvoklī," uzsvēris "NLI Research Institute" vecākais ekonomists Tsujoši Ueno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!