Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnas ekonomikas neparedzēti lēnā izaugsme iespaidojusi "Brent" jēlnaftas cenas, kas nokritušas līdz pēdējo deviņu mēnešu zemākajam līmenim, ziņo aģentūra ”Bloomberg”.

Londonas "Brent" jēlnaftas cena maija piegādēm rīta tirdzniecības sesijā pirmdien samazinājās līdz 100,6 dolāriem (53,9 lati) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš pērnā gada jūlija.

Arī ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cena uz brīdi nokritās un tirdzniecības sesijas beigās bija 88,5 dolāri (47,5 lati) par barelu.

Naftas cenas kritums pasaules tirgos galvenokārt skaidrojams ar vājiem Ķīnas ekonomikas izaugsmes datiem.

Portāls „Delfi” jau pirmdien ziņoja, ka Ķīnas Statistikas birojs informēja, ka valsts ekonomika šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, pieaugusi par 7,7%, lai gan tika prognozēts 8 % pieaugums.

Portāls ”Delfi” arī informēja, ka pirmdien Degvielas tirgotāji "Neste Latvija" un "Statoil Fuel & Retail" samazināja benzīna cenu par diviem santīmiem, bet dīzeļdegvielas cenu par vienu santīmu.

"Neste Latvija" samazinājumu skaidroja ar to, ka cena samazināta, sekojot iepirkuma cenu kritumam, kuru ietekmējis degvielas cenas kritums pasaules biržās.

Eksperti arī prognozē, ka turpmāk iespaidu uz naftas cenām varētu atstāt arī jaunā Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro ievēlēšana un Dienvidsudānas naftas piegādes uzsākšana Sudānai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!