Bezdarba rādītāji Norvēģijā sasnieguši pēdējās desmitgades augstāko līmeni - 2015. gada jūlijā oficiāli bez darba valstī bija 124 000 norvēģu jeb 4,5% valsts iedzīvotāju. Kā apliecinājušas valsts amatpersonas, bezdarba līmeņa kāpumu veicinājis naftas cenu kritums, ziņo "Reuters".

"Norvēģijas ekonomika nav nonākusi krīzē, bet mēs esam saskārušies ar izaicinājumiem, kuri, salīdzinot ar pēdējos gados pieredzēto, ir krietni sarežģītāki," aģentūrai "Reuters" bezdarba rādītājus komentējusi valsts premjere Erna Solberga.

Kā ziņo "Reuters", Norvēģija ir viena no tām valstīm, kurā globālā naftas cenu krišanās īslaicīgi varētu vistiešāk ietekmēt ekonomikas izaugsmi. Tāpat, kā analizē Norvēģijas mediji, bezdarba pieaugums nav saistīts tikai ar darba trūkumu naftas industrijā strādājošajiem, bet arī ar bezdarba pieaugumu nozarēs, kas palīdz apkalpot Norvēģijas naftas biznesu.

Jau ziņots, ka naftas cenas Ņujorkas un Londonas biržās samazinājušās līdz pēdējo sešarpus gadu zemākajam līmenim saistībā ar bažām par tirgū esošo pārprodukciju. Pašlaik naftas cena ir zem 40 dolāriem par barelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!