Rietumvalstu sankciju dēļ Krievijas naftas uzņēmums "Rosneft" ir pieprasījis vairāk nekā 48 miljardus ASV dolāru (aptuveni 38 miljardus eiro) lielu atbalstu no valsts nacionālā labklājības fonda, atsaucoties uz Krievijas finanšu ministru Antonu Siluanovu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Krievijas Enerģētikas ministrija trešdien, 22. oktobrī, apstiprināja finansiālās palīdzības pieprasījumus no naftas uzņēmuma "Rosneft" un gāzes uzņēmuma "Novatek". Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks nosūtījis pieprasījumus Ekonomikas ministrijai apstiprināšanai.

"Rosneft" un "Novatek" jau agrāk lūdza finansiālu palīdzību no valsts labklājības fonda.

Krievijas finanšu ministrs Siluanovs norādījis, ka "Rosneft" un "Novatek" jau šogad varētu saņemt no 1,9 līdz 3,6 miljardiem ASV dolāru no valsts labklājības fonda.

Arī lielākais privātais naftas uzņēmums "Lukoil" varētu iesniegt pieprasījumu pēc finansiālas palīdzības, paziņojuši uzņēmuma pārstāvji.

Jau ziņots, ka ASV vērsusi sankcijas pret "Rosneft" un "Novatek", paredzot, ka kompānija Savienoto Valstu tirgos var iegūt vien īstermiņa finansējumu. Sankciju piemērošanu Vašingtona skaidro ar uzņēmuma nozīmīgo lomu Krievijas naftas nozarē un faktu, ka tās vadītājs Igors Sečins ir ciešs prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais.

Šo sankciju dēļ "Rosneft" jau vērsies pie Krievijas valdības ar lūgumu uzņēmumam palīdzēt atmaksāt tā parādsaistības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!