Foto: Publicitātes attēli
Nākamgadā kompānija "Akropolis Group" plāno uzsākt daudzfunkcionāla kvartāla būvniecību Viļņā, pie Viņģa parka, bijušās rūpnīcas “Velga” teritorijā, vēsta "rus.delfi.lv".

Uzņēmums ziņo, ka līdz ar projekta atjaunošanu 14 hektāru lielā teritorijā tiks uzbūvēts tirdzniecības un izklaides centrs "Akropolis". Tā platība būs 80 tūkstoši kvadrātmetru, tāpat paredzēta koncertzāle ar 2,5 tūkstošiem vietu, konferenču centrs 12 tūkstošu kvadrātmetru platībā, kinoteātris, biroju ēkas ar platību līdz 60 tūkstošiem kvadrātmetru un aptuveni 10 tūkstoši kvadrātmetru nomai paredzētu dzīvokļu.

Kultūras, izklaides, tirdzniecības un biroju telpas netiks koncentrētas vienā ēkā, bet tiks izvietotas pēc pilsētas "kvartāla" principa, tiks atdalītas ar atvērtām un segtām iekšējām ielām un alejām. Jaunā kvartāla koncepciju izstrādāja arhitektūras kompānija "DO Architects".

Pagājušajā nedēļā "Akropolis" ģenerāldirektors Manfreds Dargužis paziņoja, ka kompleksa atklāšana plānota 2024. gada beigās.

Jau vēstīts, ka pērnā gada otrajā pusē bija plānots Viļņā sākt otrā tirdzniecības centra "Akropolis" būvniecību, un projektā bija plānots investēt 250 miljonus eiro. Tāpat bija plānots, ka jaunais tirdzniecības centrs tiks atvērts apmeklētājiem 2023. gada otrajā pusē.

Jaunais tirdzniecības centrs tiks celts elektromašīnu rūpnīcas "Velga" bijušajā teritorijā. Zemi "Akropolis Group" no valsts par 11,7 miljoniem eiro nopirka pirms vairāk nekā 15 gadiem, taču tirdzniecības centra būvniecību aizkavēja vairākas krīzes.

Pirmais iepirkšanās centrs "Akropolis" Viļņā tika atklāts 2008. gadā, vēlāk šādi centri tika atvērti arī Kauņā, Klaipēdā un Šauļos. 2019. gadā tirdzniecības centrs "Akropole" tika atklāts arī Rīgā.

"Akropolis Group" ietilpst Lietuvas holdingā "Vilniaus prekyba', kurā ir arī mazumtirdzniecības grupa "Maxima grupe", aptieku tīkls "Euroapotheca" un būvniecības un mājas preču veikalu tīkls "Ermitažas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!