Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Narvas nomalē plāno veidot modernu lidostu, kas nepieciešama rūpniecības parka attīstībai, bet varēt piedāvāt arī pastāvīgu gaisa satiksmi uz Somijas dienvidaustrumiem, paziņoja Narvas Rūpniecības parka (IVIA) direktors Vadims Orlovs.

Olginas lidlauku Narvas nomalē pašlaik izmanto planieristi un izpletņlēcēji, tomēr dažu gadu laikā tur plānots izveidot modernu lidostu, jo IVIA biznesa attīstībai nepieciešama satiksmes savienojumi.

"Gaisa telpa ir pielīdzināma pieejai internetam, ja ir pieeja internetam, var doties uz jebkuru vietu pasaulē," klāstīja Orlovs, piebilstot, ka ar visu gadu strādājošu lidostu Narva kļūs par pievilcīgu galamērķi starptautiskām investīcijām.

Lidostu pabeigt plānots četru gadu laikā. Plānots, ka tajā galvenokārt apkalpos privātās lidmašīnas un korporatīvos reisus, lai gan tiek vērtētas iespējas veidot regulāru gaisa satiksmi staro Narvu un Kotku Somijas dienvidaustrumos, izmantojot lidmašīnas ar 10-15 pasažieru vietām.

Narvas-Jēsū rajona mērs Maksims Iljins uzteica ieceri, sakot, ka Somijas tūristi nereti neaizbrauc tālāk par Tallinu, bet šāds savienojums palielinātu gan tūristu, gan uzņēmēju interesi par Narvas apkaimi.

Skrejceļa un nepieciešamo ēku būvniecības izmaksas tiek lēstas ap četriem miljoniem eiro. Tiek veikta detalizēta plānošana un Narvas un Kotkas skrejceļu īstenošanas iespēju analīze.

Igaunijā līdzās starptautiskajai lidostai Tallinā ir arī reģionālās lidostas Tartu, Kuresārē, Kerdlā un Pērnavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!