Foto: Pixabay

Nekustamā īpašuma investori ir kļuvuši uzmanīgi un apdomīgi, spriežot par to, kuros reģionos ieguldīt savu kapitālu, norāda Singapūras vadošā investīciju menedžmenta kompānijas "CapitaLand Investment" finanšu direktors Endrjū Lims.

"Pasaulē ir daudz neskaidrību. Mēs redzam, ka procentu likmes daudzās pasaules valstīs strauji pieaug, reaģējot uz tik augstu inflāciju, kādu mēs neesam vērojuši ļoti ilgu laiku," viņš sacījis.

Ekonomisti uzsver, ka viena no brīdinājuma zīmēm par ekonomikas lejupslīdi vai recesiju ir tieši investoru atturība, domājot par investīciju novirzīšanu. Pagājušajā mēnesī publicētajā pārskatā par recesiju "Oxford Economics" eksperti norādījuši, ka investīciju kritums bieži vien ir lejupslīdes galvenais virzītājspēks.

"Kopš 1980. gada recesijas periodos, aptuveni pusi no G7 valstu IKP krituma negatīvajos ceturkšņos radīja investīciju kritums, tās bija vidēji 20-22% no IKP," sacījis vadošais ekonomists Ādams Sleiters. Tā rezultātā tuvākā perioda investīciju dinamika būs īpaši svarīga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!