Foto: Publicitātes foto

"Neste" 2022. gadā Somijā ieviesīs pirmo loģistikas uzņēmumiem paredzēto uzlādes pakalpojumu, informē uzņēmums, kas pēta iespēju vēlāk šo pakalpojumu ieviest arī Baltijas tirgū.

"Neste" 2021. gadā veica šī pakalpojuma izmēģinājumu kopā ar Somijas pārvadājumu un loģistikas uzņēmumu "Niemi Services Ltd.". Šis izmēģinājums bija veiksmīgs.

"Neste" uzlādes pakalpojums ļauj loģistikas uzņēmumiem savā teritorijā uzlādēt autoparku, kā arī apakšuzņēmēju transportlīdzekļus, tādējādi samazinot nepieciešamību braukt citur, lai veiktu automobiļu uzlādi. Pakalpojums ietver viedos uzlādes risinājumus un ļauj veikt uzlādi ar "Neste" mobilo lietotni vai RFID tagu. Siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešu uzraudzīšanu un samazināšanu iespējams veikt ar uzņēmuma emisiju ziņošanas pakalpojumu, kas Somijas tirgū tika ieviests 2021. gada augustā.

"Lai gan kravas transportlīdzekļi vēl ilgi tiks darbināti ar dīzeļdegvielu, un atjaunojamā dīzeļdegviela sniedz iespējas būtiski samazināt emisijas, papildus nepieciešami arī citi risinājumi transporta nozares radīto izmešu samazināšanai. Nākotnē transporta un loģistikas uzņēmumi arvien vairāk izmantos ar dīzeļdegvielu, elektroenerģiju un gāzi darbināmus transportlīdzekļus, tāpēc mēs vēlamies paplašināt savus pakalpojumus, iekļaujot arī elektriskās uzlādes risinājumus. Mēs pētām iespēju vēlāk šo pakalpojumu piedāvāt arī Baltijas tirgū," norāda "Neste" pārdošanas, mārketinga un pakalpojumu vadītājs Tomass Kulola.

Šobrīd "Neste" izstrādā savu specializētu elektriskās uzlādes risinājumu darba vietām. Mērķis ir uzsākt izmēģinājumus "Neste" Porvo naftas pārstrādes rūpnīcā un Espo galvenajā pārvaldes birojā Somijā 2022. gadā.

"Elektriskās uzlādes pakalpojuma piedāvāšana uz vietas transporta uzņēmumos ir mūsu pirmais solis transporta elektrifikācijas atbalstīšanā. Mūsu nākamais mērķis ir izmēģināt vieglo automašīnu uzlādes risinājumu kopā ar uzņēmuma darbiniekiem un citiem, kas šī gada laikā apmeklē "Neste" Porvo naftas pārstrādes rūpnīcu un Espo galveno biroju. Tajā pašā laikā mēs pētām iespējas izveidot publisku uzlādes tīklu, kas tiktu iekļauts mūsu staciju tīklā. Lai gan vieglo automašīnu segmentā elektrifikācija uz priekšu virzās straujāk nekā kravas transportlīdzekļu segmentā, visi zemākas emisijas jaudas avoti vieglo automašīnu segmentā būs nepieciešami arī tālākā nākotnē," saka Kulola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!