Foto: AFP/Scanpix
Bijušais Nīderlandes finanšu ministrs, tagadējais nacionalizētās bankas "ABN Amro" vadītājs Gerits Zalms šogad ļoti pārsteidzis bankas darbiniekus, ikgadējās uzrunas laikā iejūtoties iedomātas bordeļa saimnieces Priscillas tēlā.

Priekšnesuma laikā viņš paziņojis, ka Priscillai ir sarežģītas attiecības ar brāli, kurš neatzīst viņas eksistenci, jo ir greizsirdīgs uz savu māsu, kas ir veiksmīga uzņēmēja, kamēr brālis ir vien vienkāršs bankas darbinieks.

Priscillas tēlā iejuties Zalms krietni izsmīdinājis savus darbiniekus, pavēstot, ka banku biznesam būtu ko pamācīties no bordeļiem. "Mēs sirsnīgi sagaidām klientus, esam pieredzējuši un vienmēr apmierinām patērētāju," klāstījusi "bordeļa saimniece".

"Mūsu darbā klients ir pirmajā vietā jau vairākus gadsimtus, bet bankas to sākušas saprast tikai nesen," piebildis Priscillu tēlojošais ekspolitiķis.

62 gadus vecais Zelms "ABN Amro" strādā kopš 2008. gada. Laika posmā no 2003. līdz 2007. gadam viņš ieņēma Nīderlandes finanšu ministra amatu. Nīderlandes valdība bija spiesta nacionalizēt Zelma vadīto banku pēc tam, kad globālās finanšu krīzes dēļ tās iepriekšējais īpašnieks "Royal Bank of Scotland" gandrīz bankrotēja. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!